Vi skal tale Secret shopping

Hej alle sammen! I dag skal vi tale om Secret og Mystery Shopping, som er noget, der bliver brugt mere og mere i både butikker landet over, men også i kunderserviceregi. Jeg vil fortælle jer en masse om, hvad det handler om. Læs med og lær mere.

Hvad er Mystery og Secret Shopping?

Det er netop det, som jeg vil tale om nu. Først synes jeg lige, at vi skal tale om, hvad secret Shopping er for et begreb. Der er nok mange af jer, som ikke lige kender til det. Det er også helt okay – det er derfor, at jeg skriver disse blogindlæg, så jeg kan gøre jer og mig selv klogere i vores samtaler. Første ord i den term er jo ‘Mystery’ eller ‘Secret’, så der er ikke noget at sige til, at det er lidt hemmelighedsfuldt det hele. Det er jo ikke en hemmelighed, men det er noget, som med vilje skal foregå under radaren, så dem i butikken ikke nødvendigvis ved, at de bliver tjekket. For på den måde opfører de sig helt normalt og giver den gode eller knapt så gode service, som de altid giver. Secret Shopping er i alt sin enkelthed en, på forhånd instrueret, kunde, dette kaldes en Mystery Shopper. Denne kunde sendes ind i en butik eller hvor det nu er, man vil have denne service lavet, for at gennemføre et normalt køb eller en normal opringning til kundeservice etc.

Lyder dette som noget for dig?

Når det er en kunde, som skal agere secret shopper, så er kunden på forhånd instrueret, fordi der er store fordele ved at analysere på et køb, foretaget på denne måde fremfor en helt almindelige kunde. Dette er fordi, kunden netop er instrueret i, hvad der skal kigges efter og spørges ind til. Der er rigtig mange fordele ved at have en mystery shopper til at foretage kontrollerede køb eller interaktioner med personer i din virksomhed. Ved at gøre brug af denne metode, får I konkrete tal på salgs- og serviceperformance, som I ellers ikke ville have fået, hvis I spurgte almindelige kunder. Herfra kan I arbejde med at optimere salget i jeres butikker eller kundeservice. Her tales der en del om basket size, basket quantity og konvertering/hitrate. Dette kan du læse meget mere om, inde på den hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe i denne blogpost. Dejligt at I læste med og vi ses en anden gang!

Du kan også læse meget mere på bloggen lige her.

Vi skal tale Secret shopping

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *